Geplande activiteiten


Yin Yoga & Yoga Nidra (doorlopend - Hapert)

Datum:08-01-2019
19:15

Wat is Yin Yoga?
Yin Yoga is een rustige vorm van yoga die bestaat uit voornamelijk zittende en liggende houdingen, gericht op het voelen in het eigen lichaam. In tegenstelling tot de meeste vormen van Yoga, richt Yin Yoga zich vooral op het ontspannen van de spieren. De houdingen worden enkele minuten aangehouden om de diepere lagen in het lichaam – bindweefsel of fascia – te bereiken.

Fascia is het weefsel dat alle spieren en organen omhult en alles in het lichaam met elkaar verbindt. Het bestaat uit zenuwweefsel, bloedvaten en lymfvaten. Maar ook het meridianenstelsel (energiebanen) is gelegen in de fascia. Fascia heeft letterlijk contact met elk ander systeem van het lichaam. Beperkingen in de fascia kunnen veel stijfheid-, pijn en gezondheidsklachten geven. Het hebben van een soepel of ‘sappig’ fascia is van groot belang voor onze gezondheid en vitaliteit. Yin Yoga helpt hierbij, door maximale rek of compressie aan te brengen op het fascia en zo het zelfherstellend vermogen van het lichaam te ondersteunen.
Het tweede gedeelte van de les bestaat uit een lange eindontspanning in de vorm van Yoga Nidra. Dit is een geleide meditatie die ontspanning brengt in de diepere lagen van ons lichaam. Lichamelijke, emotionele en mentale spanningen kunnen worden losgelaten op onderbewust niveau.

Wanneer?
Doorlopend op dinsdagavonden bij Beauty Center Cosmé in Hapert.
19.15 - 20.45 uur
Voor meer informatie kijk op de website: www.yogaindekempen.nl. Of bel met 0497-360378 om je aan te melden.Terug naar overzicht


Heb je interesse in lessen, een workshop of training die nog niet is gepland?

Neem dan gerust contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.