Over mij

Van hoofd  . . .

Jarenlang heb ik mij voornamelijk laten leiden door mijn hoofd. Het leren, denken, willen weten en begrijpen stond lang centraal. Dit heb ik gedaan in meerdere functies in verschillende bedrijven. Klein en groot. In binnen- en buitenland. In het bedrijfsleven en bij de overheid. Ik heb hier veel plezier aan beleefd en het heeft me ook veel gebracht.

. . . via lichaam . . .

Toen ik ruim twaalf jaar geleden kennis maakte met yoga kreeg gaandeweg het lichaam steeds meer ruimte. Vanaf dat moment ging ik mij meer verdiepen in het lichaam en de verbinding met de geest. Ik volgde yogadocentenopleidingen voor volwassenen en kinderen en deed een cursus Shiatsu massage. Alles wat ik al wist en had geleerd, kon ik ook steeds meer voelen. In mijn lijf tijdens de yoga, maar ook steeds vaker buiten de yogamat. Ik begon ook met het geven van yogalessen. Toen nog alleen voor de fysieke beleving. Er volgden nog een aantal opleidingen waarin persoonlijke ontwikkeling, ademhaling, coachen, innovatief trainen en creatief denken centraal stonden. Allemaal van grote waarde en ik voelde de verbinding tussen lichaam en geest iedere keer meer. Maar het bleek nog niet compleet.

. . . naar het hart

Tot ik in 2015 de opleiding Vijf Elementen Vitaliteitscoach en Lifestyle adviseur volgde. Daar kwam alles wat ik geleerd, gedaan en gevoeld had en wat ik wist samen. Vanuit mijn hoofd, via mijn lichaam was ik bij mijn hart aangekomen. En die kan ik nu heel mooi met elkaar verbinden. Met de Vijf Elementenleer kon ik voor mezelf een aantal dingen verklaren en vielen mijn puzzelstukjes op hun plek. Daarmee was het moment aangekomen om mijn diepe wens om anderen te coachen en trainen concreet vorm te gaan geven. Mensen ondersteunen en op weg helpen naar het vinden van balans op fysiek, emotioneel en mentaal gebied. Ze begeleiden in het zetten van stappen naar een ontspannen en vitaal persoonlijk en professioneel leven. Door middel van yoga, Mind-Walk®, coaching en training. 

En dit doe ik nu met heel veel enthousiasme en plezier. Vol energie. In balans. 


Dream big. Set goals. Take action.
And surround yourself with good people