Yin Yoga & Yoga Nidra

Bevroren water 

Meer dan de helft van een volwassen lichaam bestaat uit water. Het hele netwerk van bindweefsel (fascie) dat de organen, botten en spieren omvat bestaat uit water. Naarmate we ouder worden voelen we ons vaker stijf (bindweefsel). Alles wat we op ons pad tegenkomen wordt opgeslagen in het lichaam (bindweefsel). Dit kan ervoor zorgen dat er ergens iets ‘vast’ gaat zitten. De energie in ons lichaam kan dan niet meer vrij stromen, we krijgen ‘pijntjes’ en we voelen ons ‘niet lekker in ons vel’. Dit komt door het vastzittend bindweefsel, oftewel ‘bevroren’ water.

Yin Yoga

Met Yin Yoga brengen we rek aan op dit bindweefsel. Dit doen we door wat langer (enkele minuten) in dezelfde houding te blijven. Hierdoor bereik je de diepere lagen in je lichaam en kunnen ‘frozen emotions’ weer loskomen. Vastzittende, oude cellen en oude informatie kunnen worden losgelaten. Het bindweefsel wordt soepeler en de energie kan weer vrij door het lichaam stromen. Het zelfherstellend vermogen van je lichaam wordt geactiveerd. Er komt meer ruimte in je lichaam. Ruimte voor herstel en vernieuwing. Nieuwe cellen worden aangemaakt en hiermee wordt nieuwe informatie in je lichaam opgeslagen. 

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een geleide meditatie en zorgt voor een diepe ontspanning op onderbewust niveau. Bij Yoga Nidra kom je in een staat tussen slapen en wakker zijn. Het ontspant fysieke, mentale en emotionele stress of onrust en het zorgt ervoor dat energietekorten worden aangevuld. Een uur Yoga Nidra staat gelijk aan ongeveer 4 uur slaap. Regelmatige beoefening zorgt voor meer balans in lichaam, emoties en gedachten en draagt bij aan meer rust, meer helderheid, een betere focus, een ontspannen gevoel, meer energie en een betere nachtrust. 

Yoga Nidra wordt gegeven als afzonderlijke workshop of in combinatie met Yin Yoga. 

Groepslessen of Personal Yin 

Yin Yoga & Yoga Nidra worden gegeven in een groep. In de agenda vind je meer informatie over de geplande groepslessen. 

Het kan natuurlijk zo zijn dat, om wat voor reden dan ook, de drempel om yoga in een groep te doen voor jou te hoog is. Of dat de groepslessen niet in je agenda passen. Dan zijn er ook mogelijkheden voor privélessen, ofwel personal yin. Gewoon om lekker te ontspannen óf om gericht aandacht te geven aan jouw persoonlijke klachten. In een privéles worden alle houdingen afgestemd op jou en ondersteun ik je af en toe in de houdingen met behulp van ‘assisted yin’. Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust contact met me op. 


Yoga is like music: the rythm of the body, 
the melody of the mind and the harmony of the soul
create the symphony of life