Yoga & Ontspanning

Meer dan de helft van een volwassen lichaam bestaat uit water.  Het hele netwerk van bindweefsel (fascie) dat de organen, botten en spieren omvat bestaat uit water. Naarmate we ouder worden voelen we ons vaker stijf (bindweefsel). Dit zijn nu eenmaal lichamelijke processen waar we allemaal mee te maken krijgen. Ook wordt alles wat we op ons pad tegenkomen  opgeslagen in het lichaam (bindweefsel). Als we dit, om wat voor reden dan ook, niet voldoende aandacht of ruimte (kunnen) geven, kan het zijn dat er ergens iets ‘vast’ gaat zitten. De energie in ons lichaam kan dan niet meer vrij stromen, we krijgen ‘pijntjes’ en we voelen ons ‘niet lekker in ons vel’. Dit komt door het vastzittend bindweefsel, oftewel ‘bevroren’ water. Dit zijn vaak processen die plaatsvinden in ons onderbewustzijn. Om hier iets aan te doen is het dus belangrijk om ons eerst bewust te worden van wat er gebeurt in het lichaam en welk signaal ons lichaam afgeeft. Ook bepaalde patronen en overtuigingen horen hier bij. In 95% van de gevallen handelen we vanuit ons onderbewustzijn! 


Ik ondersteun je om je weer bewust te worden, geef je vervolgens handvatten voor het dagelijks leven zodat je zelf iedere keer weer sneller kunt bijsturen en makkelijker je rust en balans weer kunt vinden. 


Met de verschillende vormen van yoga en de behandelingen die ik aanbied maak je je lichaam (weer) soepeler. Het zelfherstellend vermogen van je lichaam wordt geactiveerd. Blokkades in het lichaam worden opgeheven en oude cellen en vastzittende oude informatie kunnen worden losgelaten. Er komt meer ruimte in je lichaam. Ruimte voor herstel en vernieuwing. Nieuwe cellen worden aangemaakt en hiermee kan weer nieuwe informatie in je lichaam worden opgeslagen. Bloed en energie krijgen weer alle ruimte om te stromen. Ook zul je al snel meer ruimte in je hoofd ervaren. Vanuit de filosofie dat lichaam en geest één zijn, krijgen ook gedachten en emoties meer ruimte en kunnen weer in balans worden gebracht. Je ervaart al snel meer flexibilteit. Meer bewustzijn. Meer rust. Meer balans. Meer vitaliteit.   


Yin Yoga

Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige, diep doorwerkende vorm van yoga, gericht op het voelen in het eigen lichaam. Je blijft bij Yin Yoga langer (enkele minuten) in de zittende en liggende houdingen en richt je aandacht helemaal naar binnen. Dit maakt sommige houdingen dan ook intensief. Je gaat contact maken met je lijf. Je laat spierspanning los en zakt steeds verder weg in iedere houding. De tijd en zwaartekracht doen hun ‘werk’. Je wordt steeds bewuster van je eigen lichaam en je eigen emoties en gedachten.

Yin Yoga Flow

Yin Yoga Flow

Ook Yin Yoga Flow is een vrij rustige vorm van yoga. In de lessen wordt wat meer flow aangebracht en worden houdingen voor de spieren en het bindweefsel afgewisseld. Soms zit er wat meer flow in en wordt de combinatie met de ademhaling gemaakt, soms creëren we meer ruimte voor stilte met statische houdingen en voelen we in het eigen lichaam. Houdingen uit verschillende yogavormen worden in deze les bij elkaar gebracht.

Yoga Nidra

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een geleide meditatie en zorgt voor een diepe ontspanning op onderbewust niveau. Bij Yoga Nidra kom je in een staat tussen slapen en wakker zijn. Het ontspant fysieke, mentale en emotionele stress of onrust en het zorgt ervoor dat energietekorten worden aangevuld. Een uur Yoga Nidra staat gelijk aan ongeveer 4 uur slaap. Regelmatige beoefening zorgt voor meer balans in lichaam, emoties en gedachten en draagt bij aan meer rust, meer helderheid, een betere focus, een ontspannen gevoel, meer energie en een betere nachtrust.

Reiki

Reiki

Reiki is een Japanse techniek voor stressverlaging en ontspanning. Het wordt gedaan door “handoplegging” en is gebaseerd op het idee dat onzichtbare “levensenergie” door ons heen stroomt waardoor wij in leven blijven. Als onze “levensenergie” laag is, dan hebben we meer kans om ziek te worden of ons gestresst te voelen. Als het hoog is zijn we gemakkelijker in staat om ons gelukkig en gezond te voelen. Het woord Reiki bestaat uit twee Japanse woorden – Rei, wat “God’s wijsheid ofwel de Hogere Macht” en Ki, wat “levensenergie” betekent. Reiki is dus eigenlijk een “spiritueel geleide levenskracht”. Een Reikebehandeling voelt als een wonderlijke gloeiende uitstraling die zowel door je als om je heen stroomt. Een Reikibehandeling werkt door op lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. It is een healing techniek die veel voordelen kan bieden, inclusief totale ontspanning, zekerheid, balans en welzijn. Reiki ondersteunt het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Shiatsumassage

Shiatsumassage

Shiatsu is een Japanse massagetechniek waarbij druk wordt uitgevoerd met de duimen, vingers en handen. Het stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam en zorgt voor een balans op fysiek, mentaal en emotionaal niveau. Een shiatsumassage wordt uitgevoerd op een massagetafel of tatami (op de vloer) waarbij de gemasseerde volledig gekleed is (comfortabele kleding is aan te raden). Een aantal voordelen van een shiatsumassage: - Helpt bij depressie, angsten en stress. - Verlicht hoofd- en rugpijn. - Brengt het zenuwstelsel in balans en is zeer effectief bij slaapproblemen. - Verbetert bloedcirculatie en verstrekt het immuunsysteem. - Verbetert de spijsvertering en vermindert gasvorming.

Mind-Walk®

Mind-Walk®

Aandachtig wandelen in de natuur, gecombineerd met oefeningen uit yoga, tai chi, chi kung, mindfulness, ademhaling, meditatie en visualisatie. Je wandelt in een groep (max. 10 personen) maar je volgt jouw eigen pad. Je geeft bewust aandacht aan jouw hoofd en lichaam. Je zet je lichaam in beweging, en af en toe zet je het ook bewust even stil. Hetzelfde geldt voor je ‘hoofd’ en je gedachten. Dan weer wat beweging en vervolgens weer bewust tot rust brengen. Een mooie afwisseling tussen inspanning en ontspanning. Een unieke manier van wandelen waarbij we ‘werken’ in en met de natuur.


 
 
 
E-mailen
Instagram