Yoga & Coaching
Vitality & Natural Lifestyle

Yoga

Meer dan de helft van een volwassen lichaam bestaat uit water.  Het hele netwerk van bindweefsel (fascie) dat de organen, botten en spieren omvat bestaat uit water. Naarmate we ouder worden voelen we ons vaker stijf (bindweefsel). Dit zijn nu eenmaal lichamelijke processen waar we allemaal mee te maken krijgen. Ook wordt alles wat we op ons pad tegenkomen  opgeslagen in het lichaam (bindweefsel). Als we dit, om wat voor reden dan ook, niet voldoende aandacht of ruimte (kunnen) geven, kan het zijn dat er ergens iets ‘vast’ gaat zitten. De energie in ons lichaam kan dan niet meer vrij stromen, we krijgen ‘pijntjes’ en we voelen ons ‘niet lekker in ons vel’. Dit komt door het vastzittend bindweefsel, oftewel ‘bevroren’ water. Dit zijn vaak processen die plaatsvinden in ons onderbewustzijn. Om hier iets aan te doen is het dus belangrijk om ons eerst bewust te worden van wat er gebeurt in het lichaam en welk signaal ons lichaam afgeeft. Ook bepaalde patronen en overtuigingen horen hier bij. In 95% van de gevallen handelen we vanuit ons onderbewustzijn! 


Ik ondersteun je om je weer bewust te worden, geef je vervolgens handvatten voor het dagelijks leven zodat je zelf iedere keer weer sneller kunt bijsturen en makkelijker je rust en balans weer kunt vinden. 


Met de verschillende vormen van yoga die ik aanbied maak je je lichaam weer soepeler. Het zelfherstellend vermogen van je lichaam wordt geactiveerd. Blokkades in het lichaam worden opgeheven en oude cellen en vastzittende oude informatie kunnen worden losgelaten. Er komt meer ruimte in je lichaam. Ruimte voor herstel en vernieuwing. Nieuwe cellen worden aangemaakt en hiermee kan weer nieuwe informatie in je lichaam worden opgeslagen. Bloed en energie krijgen weer alle ruimte om te stromen. Ook zul je al snel meer ruimte in je hoofd ervaren. Vanuit de filosofie dat lichaam en geest één zijn, krijgen ook gedachten en emoties meer ruimte en kunnen weer in balans worden gebracht. Je ervaart al snel meer flexibilteit. Meer bewustzijn. Meer rust. Meer balans. Meer vitaliteit.   


Groepslessen

Yin Yoga

Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige, diep doorwerkende vorm van yoga, gericht op het voelen in het eigen lichaam. Je blijft bij Yin Yoga langer (enkele minuten) in de zittende en liggende houdingen en richt je aandacht helemaal naar binnen. Dit maakt sommige houdingen dan ook intensief. Je gaat contact maken met je lijf. Je laat spierspanning los en zakt steeds verder weg in iedere houding. De tijd en zwaartekracht doen hun ‘werk’. Je wordt steeds bewuster van je eigen lichaam en je eigen emoties en gedachten.

Yoga Nidra

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een geleide meditatie en zorgt voor een diepe ontspanning op onderbewust niveau. Bij Yoga Nidra kom je in een staat tussen slapen en wakker zijn. Het ontspant fysieke, mentale en emotionele stress of onrust en het zorgt ervoor dat energietekorten worden aangevuld. Een uur Yoga Nidra staat gelijk aan ongeveer 4 uur slaap. Regelmatige beoefening zorgt voor meer balans in lichaam, emoties en gedachten en draagt bij aan meer rust, meer helderheid, een betere focus, een ontspannen gevoel, meer energie en een betere nachtrust.

Mind-Walk® Training

Mind-Walk® Training

Aandachtig wandelen in de natuur, gecombineerd met oefeningen uit yoga, tai chi, chi kung, mindfulness, ademhaling, meditatie en visualisatie. Je wandelt in een groep (max. 10 personen) maar je volgt jouw eigen pad. Je geeft bewust aandacht aan jouw hoofd en lichaam. Je zet je lichaam in beweging, en af en toe zet je het ook bewust even stil. Hetzelfde geldt voor je ‘hoofd’ en je gedachten. Dan weer wat beweging en vervolgens weer bewust tot rust brengen. Een mooie afwisseling tussen inspanning en ontspanning. Een unieke manier van wandelen waarbij we ‘werken’ in en met de natuur.